Spletna stran arheologija.si za boljše delovanje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno. Piškotki pomagajo pri zbiranju raznih statistik, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.

Na naši spletni strani uporabljamo začasne ali sejne piškotke (session cookies), ki delujejo od trenutka, ko uporabnik odpre brskalnik, pa do trenutka, ko sejo konča in zapre brskalnik. Uporabljajo se za shranjevanje začasnih informacij in s tem boljše delovanje spletne strani . Ker so taki piškotki shranjeni za krajši čas, je njihova invazivnost za zasebnost uporabnika manjša.

Spletna stran uporablja naslednje piškotke:

  • f8f9b3ad2b6b5759904de24ca8327112
  • 0c2d799bb8cf62f9540a8615c0db5822
  • db85c5f91465acf6f112d41d4256ea46
  • wf_editor_jform_content_state
  • wf_editor_jform_articletext_state
  • wf_editor_jform_description_state
  • wf_imgmanager_dir

Spletna stran optimalno deluje, če so vsi piškotki omogočeni. Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika.

Donacija dohodnine

Po zakonu o dohodnini lahko davčni zavezanci do 0,5 odstotka dohodnine, odmerjene od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, namenijo tudi našemu društvu. Vaš pristanek za donacijo morate Davčni upravi RS (DURS) sporočiti do 31. decembra v tekočem letu.

Obrazec za donacijo 0,5 % dohodnine

Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o tem.